Woonkamer decoratie tips

Voor sommigen gaat het heel natuurlijk maar voor anderen is het een hele klus om de woonkamer om te toveren tot een gezellig maar stijlvol geheel waar jij je lekker thuis bij voelt. De woonkamer wordt ook wel eens het gezicht van het huis genoemt omdat dit de ruimte is waar je de meeste mensen ontvangt. Daarnaast is dit de ruimte waar je bovendien de meeste tijd doorbrengt. Een must dus om hier het meeste uit te halen! Wat ik het belangrijkste vind is dat jij je er fijn voelt en er trots op kan zijn. Dus bij deze probeer ik je hier wat tips te geven om je te helpen om dit te bereiken. 

Tip 1: kies een kleurenpalet

Heb je haar weer met dat kleurenpalet.. Zoals ik in veel van mijn blogs heb beschreven is dit belangrijk om mee te beginnen. Een van tevoren bepaald kleurenpalet zorgt ervoor dat je woonkamer een geheel wordt. Je kunt dit palet baseren op de kleuren die je al in je woning hebt of voor iets totaal anders kiezen. Ik kies vaak een aantal zachte basistinten en combineer deze met een aantal sprekende kleuren. Binnen dit kleurenpalet kan je altijd voor de lichtere of donkerdere tinten gaan. Als je het moeilijk vindt om zelf een kleurenpalet voor je woonkamer samen te stellen kan je ze ook heel gemakkelijk op Google vinden. Hieronder heb ik mijn favoriete kleurenpalet geplaatst: 

Tip 2: wat is je interieurstijl?

Als je aan mij zou vragen wat mijn favoriete interieur stijl zou zijn zou ik ook even na moeten denken. Ik vind bijvoorbeeld het robuste van de industriële woonstijl mooi en het natuurlijke van de bohemain woonstijl. Dit is ook de reden waarom ik je niet wil adviseren om je vast te klampen aan een stijl. Doe ideeën op van verschillende woonstijlen en maak hiervan een moodboard of pin foto's van je favoriete woonkamers op een bord op Pinterest. Het is fijn om een beetje houvast te hebben van wat je mooi vindt. Maak er je eigen stijl van! In winkels en webshops worden de producten vaak zo leuk getoond dat je ze allemaal wil hebben! Maar helaas komt het dan vaak voor dat je ze heel enthousiast mee naar huis neemt en het dan toch niet in jouw interieur past. Dus, hou bij het doen van aankopen altijd jouw woonstijl in je achterhoofd. 

Tip 3: bepaal de indeling van je interieur

Misschien zit je al jaren vast geroest in je oude indeling of begin je met een lege ruimte. Het is altijd goed om je meubels op verschillende manieren neer te zetten om te zien wat voor effect het heeft op het aanzicht. Heb je al meubels? Dan kan je lekker gaan schuiven. Als je dit liever niet doet kan je ook je woonkamer en meubels op schaal uittekenen en er op die manier mee schuiven. Ook bij het kopen van nieuwe meubels raad ik aan om dit te doen. Vaak ziet een meubel er in een grote woonwinkel heel klein uit maar als het dan in jouw woonkamer staat kan het goed veel groter uitvallen dan je had gedacht, dat zou zonde zijn! 

Tip 4: maak je woonkamer af met passende woonaccessoires waar je blij van wordt!

Een vriendin van mij vertelde mij laatst precies wat ik heel vaak terug hoor. Ze had heel enthousiast een vaas gekocht in een super leuke woonwinkel. Alleen toen ze er mee thuis kwam kon ze er eigenlijk geen passend plekje voor vinden. Het is daarom handig van te voren een lijstje te maken met wat je waar wilt hebben. Ook hier wil ik je aanraden om van tevoren ideeën op te doen. Daarnaast is het handig om de afmetingen van het plekje mee te nemen die je wilt decoreren. Zo voorkom je dat je leuk uitgezochte decoratie set bijvoorbeeld veel te groot of te klein uitvalt. Blijf natuurlijk naast deze georganiseerde aankopen ook impuls aankopen doen, dat houdt het spannend!

Als je op de onderstaande afbeelding klikt kom je bij een heleboel leuke woonaccessoires waarmee jij je woonkamer kan decoreren:  

© 2019 - 2021 Young Home Deco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel