Woontrends 2020

We zijn alweer even onderweg in 2020 en ik heb al heel veel indrukken mogen op doen bij verschillende woonbeurzen en evenementen! Een aantal opvallende trends die ik tegen ben gekomen wil ik graag met jullie delen!

 

Natuurlijke elementen

In mijn vorige blog benoemde ik het al even, we proberen de natuur steeds meer naar binnen te halen. Deze trend zet zich ook in 2020 weer voort en dit jaar gaat dit nog meer hand in hand met duurzaamheid! Mensen proberen tegenwoordig (gelukkig) steeds liever te zijn voor de natuur. Sommige pakken het groot aan en nemen bijvoorbeeld zonnepanelen, andere verwisselen gloeilampen door led-lampen. Naar mijn mening zijn we met z’n alle steeds een beetje beter bezig!

Misschien een minder voor de hand liggende duurzaamheidsmaatregeel is het kopen van accessoires die gemaakt zijn van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan materialen van hout, marmer, linnen, wol, zeegras enzovoort. Naast dat deze materialen duurzaam zijn blenden ze ook prachtig in de rest van het interieur door hun zachte natuurlijke aard.

 

Kleuren in het interieur

 

Je voelt hem vast al wel aankomen, op de natuur gebaseerde kleuren zijn het helemaal in 2020! deze kleuren zijn makkelijk te combineren met elkaar, daarnaast geven ze ook veel rust in de woning. Hieronder is een overzicht te zien die kleurenkoning Behr voor jullie heeft samengesteld:

 

 

Vind je dit te donker voor het voorjaar? Neem dan de kleur in een paar tinten lichter! Persoonlijk vind ik het leuke aan dit kleuren pallet dat wanneer je een opvallend accessoire toevoegt deze mooi opvalt zonder dat het té druk wordt! Wees hier dan ook niet te terughoudend in. Tegenwoordig hoeft het allemaal niet meer zo standaard. Naar mijn mening hoeft er op een interieur geen label geplakt te worden van bijvoorbeeld industrieel of landelijk. Doe wat jij mooi vindt en kijk wat jij vindt matchen met elkaar. Zo kan een vintage kast prachtig staan bij een moderne stoel. Jullie snappen vast wel wat ik hiermee bedoel.

 

Multifunctioneel wonen

 

Naast duurzaam worden we met z’n alle ook efficiënter in het gebruik van onze spullen door ze voor meerdere doelen te gebruiken. Daarom is het fijn als een leuk uitziend woonaccessoire ook nog eens een functie kan vervullen! Dit kan heel simpel zijn zoals deze ananas pot te gebruiken als een pennenbakje tot het aan de muur hangen van je fiets om als decoratie te dienen en zo ook nog eens ruimte te besparen.

Tegenwoordig moet het interieur ook vaker efficiënter gebruikt worden doordat woonruimtes steeds kleiner worden. Ieder hoekje en gaatje moet benut worden, maar wel zo zodat het ruimtelijk blijft. Als je het mij vraagt is de perfecte oplossing om je spullen 'te verstoppen’ in je decoratie!

 

Ronde vormen

 

Ook deze trend is niet geheel nieuw, maar komt ook dit jaar weer terug. Ronde vormen zijn sierlijk en speels, ze doorbreken strakke en strenge lijnen. Natuurlijk hoef je niet je gehele interieur te vervangen met ronde vormen maar plaats bijvoorbeeld een rond tafeltje voor je rechte bank. Daarnaast kan je heel simpel ronde vazen op een rechte plank zetten! Maar die had je zelf vast ook al bedacht 😊.

 

 

 

 

© 2019 - 2020 Young Home Deco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel