Macrame Wandkleed maken

Om te beginnen heb je het volgende nodig: 

Een tak van ongeveer 66 cm
Wol van ongeveer 26 m
Een schaar

 

Stap 1:

Knip 10 stukken af van 250 cm. Knop daarna ieder stuk zoals op bovenstaande afbeelding is weergegeven om de tak. 

Stap 2:

Nu komt het moeilijke gedeelte! Pak vier touwtjes van twee bosjes. Pak de meest rechtse vast en doe deze over de twee middelste heen. Pak vervolgens het meest linkse touw met de andere hand vast en doe deze over het meest rechtse touw heen (nu heb je het vast zoals op het linker plaatje). Haal het linker touw achter de twee middelste door en over de meest rechtse touw. Trek de knop nu voorzichtig aan. 

Nu doe je het zelfde maar dan andersom. Pak het meest linker touw en doe deze over de twee middelste naar rechts. Doe nu het meest rechter touw over de linker, haal hem vervolgens achter de twee middelste langs over de meest linker en trek het geheel weer zachtjes aan. 

Herhaal bovenstaande knopen bij de andere acht strengen (steeds met vier touwen). Uiteindelijk krijg je dan vijf knopen op de eerste rij. 

Nu gaan we verder met de tweede rij. Hou de twee meest linker touwen apart. Pas vervolgens weer de twee knopen toe (naar links en naar rechts) die hierboven zijn uitgelegd. Doe dit tot je vier knopen hebt, nu heb je als het goed is ook twee touwen aan de rechterkant over. 

Voor de derde rij hou je weer twee touwen aan de linker- en de rechterkant kant apart en maak je vervolgens drie knopen. Voor de vierde rij maak je er twee en voor de vijfde rij maak je er een. Nu heb je het volgende gemaakt:

Stap 3:

Op het linker plaatje is te zien dat ik de touwen bij elkaar heb geknoopt in een streng. Op de plaatjes is te zien hoe ik dit gedaan heb. Pak het meest rechter touw. Doe deze over touw ernaast en maak een knoop. Doe dit met hetzelfde touw nog een keer (zie het derde en vierde plaatje). Pak vervolgens het touw naast het meest rechter touw (hier heb je de knoop omheen gemaakt) en herhaal bovenstaande met het touw links ernaast. Doe dit tot je in het midden uitkomt. Doe dit vervolgens ook vanaf de linkerkant. 

Ik heb dit nog een keer herhaalt zodat je twee strengen hebt. 

Stap 4:

Nu gaan we de laatste rij maken. Dit doe je weer met dezelfde techniek van stap 2. Pak de vier linker touwen en maak de knoop naar links en naar rechts. Laat de twee meest linker touwen hangen voor de volgende knoop. Maak met weer vier touwen een knoop naar links en naar rechts. Maak op deze manier vier knopen. 

Doe dit vervolgens ook vanaf de rechter kant. Wanneer je dit gedaan hebt hangen er nog 4 touwen los in het midden. Maak met deze touwen dezelfde knoop. 

Stap 5: 

Knip de touwen in een V.

© 2019 - 2020 Young Home Deco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel