Je huisje klaar maken voor de zomerperiode

Krijg jij ook al de zomerkriebels van dit warme weer? Ik wel! Maar hoe maak je nou je woning zomer klaar? In deze blogs geef ik je een aantal tips voor een woning die net als jij klaar is voor de zomer!

Zomerse printen

In de zomer moet jouw huisje er natuurlijk net zo vrolijk uit zien als jij je voelt! Dit krijg je voor elkaar met zomerse printen! In de blog ‘studentenkamer leuk inrichten’ heb ik uitgelegd dat het belangrijk is om de muren, plafond en vloer rustig te houden zodat je woning lekker ruim en fris lijkt. Maar wat betreft de aankleding kan je helemaal los gaan! Denk bijvoorbeeld aan een kussen met een leuke ananas of een flamingo. Ook botanische printen met bladeren doen het erg goed voor een zomers sfeertje! Deze print kan je terug laten komen in een plaid of kussentje. Daarnaast is een vrolijke poster met bloemen of met een leuke afbeelding ook een aanrader! Hieronder heb ik een aantal voorbeelden van zomerse woonaccessoires geplaatst.

                                                                        

Vrolijke kleuren

Fellere kleuren zijn natuurlijk onmisbaar in de zomerperiode maar again: hou je muren, plafond en vloer rustig. Laat dit soort kleuren terug komen in de aankleding! Hou je niet zo van fellere kleuren? Dan zijn pasteltinten ook een goede optie. Zet bijvoorbeeld een vrolijk beeldje in een leuke kleur op de vensterbank. Daarnaast kan je verschillende kleuren potten en vazen op een bijzettafeltje zetten. Let er wel op dat deze gekleurde woonaccessoires bij de rest van je interieur passen, anders geeft het al snel een rommelig beeld.

Bloemen en planten

Wie wordt er nou niet vrolijk van bloemen en platen?! Het nadeel is alleen dat verse bloemen en planten veel aandacht en licht nodig hebben. Precies iets dat de meeste van ons niet hebben! Daarnaast zijn ze ook nog eens aardig duur voor de periode dat je er plezier van hebt. Een oplossing hiervoor zijn vetplanten. Deze hebben relatief weinig licht en aandacht nodig! Mochten deze het bij jou ook niet overleven dan zijn er altijd nog mooie kunstbloemen en planten in vrolijke kleuren! Hier besteed je een keer geld aan uit en je hebt er jaren plezier van!

                                                                          

Ruim je kamer(s) op

Nope, van een rommelig huis wordt niemand vrolijk.. En zeker jij niet als je na een zonnige dag terug komt in je woning. Zet de boeken netjes in de kast, ruim je glazen op, leg je kussens netjes op de bank, maak je bed op en ga zo maar door. Daarnaast zorgt het in een kleinere woning ook voor meer ruimte.

Organiseer een grote schoonmaak

Schoonmaken… Ook zeker niet een van mijn favoriete activiteiten. Maar als het eenmaal gebeurd is ben ik toch altijd blij dat ik het weer gedaan heb! Neem alle hoekjes en gaatjes goed mee, pak daarnaast al je spulletjes op en maak ook deze schoon. Verder is het in de was doen van gordijnen, beddengoed, kussenslopen (ook die van de kussentjes op de bank) en plaids een tip die ik je mee wil geven. Naast dat hygiëne belangrijk is voor je gezondheid geeft het direct een fris gevoel. Ik maak het liefst gebruik van producten met een lekkere lavendel of een citroen geur, hierdoor gaat het ook nog eens lekker zomers ruiken! 

 

Liefs, 

 

Britt

© 2019 - 2020 Young Home Deco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel