Studentenkamer leuk inrichten

Met deze blog wil ik uitleggen hoe je een studentenkamer, maar ook andere kleinere woningen, leuk kan inrichten waardoor jij je lekker thuis voelt!

Hoe maak je je huisje knus en gezellig?

Knus en gezellig, woorden die ik graag gebruik! Maar hoe pas je dit nou toe in je ‘kleine’ kamer? Allereerst wil ik het hebben over sfeerlicht. Van een centrale lamp word je woning vaak niet gezellig. Daarom is het slim om gebruik te maken van sfeerlampjes op verschillende plaatsen in je kamer. Als je voor leuke lampjes kiest dan zien ze er overdag uit als leuke decoratie en zorgen ze ’s avonds voor super veel sfeer! Je kan ze bijvoorbeeld op je bureau, je bijzettafel, je nachtkastje, je vensterbank enzovoort zetten. Óf je hangt een leuke lichtketting aan je muur. Daarnaast doen een paar leuke kussentjes (zoals je hieronder ziet) ook een hoop! Kussentjes geven al snel een knus gevoel.

                       

 

Welke kleuren kan je het beste in je kamer gebruiken?

Als basis is het belangrijk dat je zowel op je muren, plafond als de vloer lichte kleuren gebruikt. Door lichte kleuren te gebruiken worden ruimtes groter. Dit komt doordat het licht dan weerkaatst. Denk hierbij aan off-white, beige of wit. Ik vind het zelf altijd leuk om een (wat smallere) muur in een pasteltint te schilderen. Mocht je toch van fellere kleuren houden, dan zou ik deze terug laten komen in je woonaccessoires. Zorg er wel voor dat deze passen bij de kleuren die je voor de rest van je kamer hebt gekozen. Het gebruik van een bepaald kleurenpalet zorgt voor eenheid. Ik kies altijd een basiskleur en baseer de rest van mijn aankleding hierop.

Benut de ruimtes in je woning!

Heb je alles al vol staan met meubels? Zoek dan de minder voor de hand liggende plekjes om je woning te decoreren. De vensterbank is bijvoorbeeld een perfecte plek waar je verschillende vaasjes, potjes met bloemetjes of beeldjes neer kan zetten. Of hang een leuke poster aan de deur in plaats van aan de muur (zorg er wel voor dat deze goed vast zit). Leg wat leuke kussentjes en een plaid op je bed. Verder kan je nog wat decoratie items op je kast of zelfs op de grond plaatsen. Wees creatief en kijk wat past in jouw kamer!

                                             

 

Hoe maak je van je kamer je thuis?

Het aller belangrijkste vind ik dat jij je thuis voelt. Dit kan je het beste doen door je woning op te leuken met verschillende woonaccessoires! Deze woonaccessoires moeten echt bij je passen. Hierdoor komt je persoonlijkheid terug in je kamer en zul je je iedere keer wanneer je binnen komt jezelf thuis voelen. Kies bijvoorbeeld voor een poster met een quote die bij jou past of die je motiveert. Of voor een leuk beeldje die jouw stralende persoonlijkheid uit kan drukken! Daarnaast is het ophangen van foto’s ook een leuke manier om je kamer eigen te maken.

Beperkt budget? Maak je decoratie zelf!

Ook ik ben net student geweest en weet dat het budget waarmee je het per maand moet doen niet altijd zo groot is als je zou willen.. Als je dan toch je woning leuk wil aankleden kan je er ook voor kiezen om woonaccessoires zelf te maken! Ik help je hier graag bij! Regelmatig plaats ik blogs met DIY woonaccessoires waardoor jij op een goedkope en geheel eigen manier van je woning een thuis kan maken!

 

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips!

 

Liefs Britt

 

© 2019 Young Home Deco | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel